Jak si nejpohodlněji zařídit víza do Thajska?

 

ID-10029362Jedete-li na dovolenou do Thajska, určitě přemýšlíte nad tím, zda do této nádherné exotické země budete potřebovat vízum. Ještě před tím, než do této země vycestujete, je důležité si zjistit všechny informace ohledně víza.

Turistický pobyt do 30 dnů

Pokud vaše dovolená v této krásné destinaci s exotickým názvem Thajsko nepřekračuje 30 dní, nepotřebujete žádné vízum. Vstupujete-li do Thajska přes hraniční přechody ze sousedních zemí, jakými jsou Kambodža, Laos, Myanmar a Malajsie, bude váš bezvízový turistický pobyt povolen pouze na 15 dnů. Pro vstup do Thajska musíte mít u sebe platný cestovní pas, jehož platnost přesahuje o 6 měsíců délku vašeho plánovaného pobytu. Není tedy v žádném případě možné vstoupit do země pouze s tzv. „blesk“ pasem. Za jednovstupové vízum do Thajska, které má platnost pouze 15 dní, zaplatíte 1000 Batu a toto vízum nelze prodloužit.

Turistické vízum

Turistické vízum je nejběžnějším vízem, které platí tři měsíce od data vydání, a tedy musíte do 3 měsíců od vydání vstoupit do země. Při vstupu do země vám však na imigračním oddělení omezí délku pobytu, což obvykle bývá na 2 měsíce. Je možné ho na jakémkoliv imigračním úřadě prodloužit o 30 dnů. Ovšem na toto prodloužení nemáte právní nárok a záleží tedy na libovůli imigračních úředníků. Toto turistické vízum získáte na jakékoliv thajské ambasádě nebo přímo na letišti, po příletu do Thajska.

Překročení vízem povolené doby pobytu

Překročíte-li vízem povolenou dobu pobytu, zaplatíte pokutu ve výši 500 ThB za každý den nepovoleného pobytu. Celková částka pokuty však nesmí přesáhnout 20.000 ThB. Za nepovolený vstup do Thajska můžete být odsouzeni k pokutě až 20.000 ThB a následně také k deportaci. V nejhorším případě vám může být rozhodnutím soudu zakázán vstup na území Thajska na rozsudkem stanovenou dobu.

Získání víza

K získání víza, které trvá 3 dny, musíte vyplnit žádost, vlastnit platný cestovní pas, 1 fotografii a také doložit kopii rezervace letenky. Pokud chcete získat vícevstupé vízum, musíte doložit originál výpisu z vašeho osobního účtu s minimálním zůstatkem 30.000 Kč.

Ubytování v Thajsku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tyto stránky používají cookies. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close